Gezonde voeding

‘t Lieveheersbeestje vindt goede gezonde voeding belangrijk. Bij ons geniet uw kind van een verantwoorde, gezonde en lekkere maaltijd boordevol vitamines en mineralen. Wij bieden dagverse warme maaltijden aan, bereid in onze eigen keuken.

Ook de hapjes voor de baby’s maken wij zelf van heerlijk vers seizoen groente en fruit. Onze pedagogisch medewerker bereidt de flesvoeding voor de allerkleinsten. Baby’s krijgen flesvoeding (borstvoeding) en/of pap totdat ze klaar zijn voor vaste voeding. Vanaf 1,5 jaar krijgen de kindjes een warme maaltijd. Deze bereiden wij zelf in onze eigen keuken en bestaat altijd uit verse groenten en gezonde koolhydraten zoals aardappelen, volkorenpasta en zilvervliesrijst. Omdat we het belangrijk vinden dat de kinderen verschillende smaken ervaren en leren kennen, variëren we wekelijks met diverse menu’s. Vier keer per week eten we een warme, volwaardige maaltijd tijdens de lunch. Een keer in de week genieten we van een gevarieerde broodlunch. Deze dag rouleert wekelijks zodat elk kindje van onze warme maaltijden kan genieten.

Onze broodlunch bestaat uit bruin brood belegd met boter, smeerkaas, pindakaas, appelstroop, komkommer of tomaat. Tijdens feestelijke gelegenheden of voor de afwisseling wordt dit uitgebreid met gekookte eieren tosti’s of pannenkoeken.

Kindjes krijgen elke ochtend fruit en bij de tussenmaaltijd rauwkost aangeboden.

Als tussenmaaltijd krijgen de kinderen brood belegd naar keuze, rijstwafels of crackers en yoghurt. Wij geven de kinderen geen suiker, diksap of limonade. Kinderen drinken bij ons water, thee en melk.

Eten en drinken doen wij op vaste momenten, gezellig, netjes en in alle rust.

Speciale eetwensen?

In het geval van een dieet of allergie houden wij rekening met de voeding. Als wij niet kunnen voorzien in de behoefte van bijzondere voeding, overleggen wij hierover graag met u. Wij bieden geen vlees, gevogelte of vis aan.

Trakteren? Gezellig! Maar het liefst gezond.

Als kinderdagverblijf hebben wij een voorbeeldfunctie. Snoepen is niet gezond en daarom willen wij dit zoveel mogelijk beperken. Wij hanteren het beleid dat er een verantwoorde traktatie wordt gegeven. Geen snoep. Soms geven de ouders naast verantwoord ook een koetjesreep of koekje mee als traktatie. Dit mag het kind dan meenemen naar huis. Wilt u tips voor een feestelijke en toch verantwoorde traktatie? Vraag het een van onze medewerkers! Zij adviseren u graag.

Slide We hebben nog enkele plekken beschikbaar RONDLEIDING AANVRAGEN BEREKEN NETTO BIJDRAGE DIRECT INSCHRIJVEN

Slide We hebben nog enkele
plekken beschikbaar
NETTO BIJDRAGE BEREKENEN DIRECT INSCHRIJVEN RONDLEIDING AANVRAGEN

.