Buitenspelen

’t Lieveheersbeestje vindt buitenspelen ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Buiten kunnen kinderen rennen, klauteren, glijden, springen, of zich verstoppen. Buitenspelen is goed voor de lichamelijke ontwikkeling en gezond en daarom gaan bij ons de kinderen zoveel mogelijk naar buiten.

Alle vestigingen van ’t Lieveheersbeestje hebben een mooie buitenruimte, waar voldoende speelmaterialen aanwezig zijn, zoals fietsen, steps, speeltoestellen, speelhuisje, wipkippen, etc.

We hebben een biologische moestuin, waar de kinderen kunnen tuinieren en op deze manier leren zelf groente te verbouwen. Dit is ontzettend leuk en stimuleert tevens hun persoonlijke ontwikkeling; Ze leren hoe aarde voelt, hoe je een zaadje plant en hoe uit bijna niets iets moois ontstaat. Ook zien ze wat er allemaal rondkruipt in de tuin. Ze leren tellen (hoeveel pootjes heeft de spin) en ontwikkelen kennis over het weer, materialen en planten. Als je buiten speelt mag je vies worden. Dus lekker met je handen in de modder en op zoek gaan naar beestjes!

Bij ’t Lieveheersbeestje maken we gezellige wandelingen. De kinderen verkennen veilig de omgeving rond het kinderdagverblijf en leren spelenderwijs de omgeving herkennen. De Bolderkar of Stint gaat mee voor de kinderen die nog niet zo ver kunnen lopen. We zingen liedjes terwijl ze de wind in hun haren voelen en eten gezellig een broodje.

Naast onze mooie buitenruimtes en gezellige wandelingen maken we ook geregeld uitstapjes met de kinderen naar parken, zwembadjes, kinderboerderijen, Artis, bibliotheken, theaters/voorstellingen etc. Zie voor meer informatie over uitstapjes en buiten spelen het protocol ‘veilig buiten spelen en uitstapjes, deze zijn op te vragen bij alle vestigingen en liggen tevens ter inzage.

Slide We hebben nog enkele plekken beschikbaar RONDLEIDING AANVRAGEN BEREKEN NETTO BIJDRAGE DIRECT INSCHRIJVEN

Slide We hebben nog enkele
plekken beschikbaar
NETTO BIJDRAGE BEREKENEN DIRECT INSCHRIJVEN RONDLEIDING AANVRAGEN

.