Spel en creatieve ontwikkeling

‘t Lieveheersbeestje stimuleert de aangeboren innerlijke creativiteit van het kind. We geven kinderen verschillende handvaten van waaruit zij de wereld ontdekken en creatief bezig kunnen zijn. Iedere dag bieden we, afgestemd op de leeftijd van de kinderen, gestructureerde activiteitmomenten aan. Binnen en buiten. Muzikale, creatieve of sportieve activiteiten: elke dag doen we gezellige dingen!

Gedurende de dag maken we tijd voor activiteiten zoals bewegen, dans, zingen en muziek. Ook knutselen we graag. Wij hebben zelfs een apart atelier met een verscheidenheid aan materialen waar kinderen mooie kunstwerken kunnen maken.

Naast de dagelijkse activiteiten vanuit ’t Lieveheersbeestje maken we voor de culturele ontwikkeling van het kind ook gebruik van externe professionals. Muziekles. Theater. Dans. Yoga. Alles komt voorbij.

Thematisch werken

‘t Lieveheersbeestje werkt met een thema jaarplanning. Feestdagen, seizoenen maar ook thema’s zoals het gezin, (huis)dieren, het lichaam, natuur ed. komen aan bod. We bieden kinderen de ruimte om lekker bezig te zijn. Ontdekken, ervaren en leren op een gezellige, speelse en leuke manier! Doordat thema’s goed aansluiten bij de leefwereld van kinderen, leren ze nieuwe begrippen en woorden.

Kinderen maken kennis met ‘echte’ materialen en gaan naast spel daadwerkelijk ontdekken. Wanneer er met een thema gewerkt wordt dan is dit goed zichtbaar in de groep. Door tekst, foto’s en werkjes laten we aan elkaar zien waar we mee bezig zijn. Dit zorgt voor herkenning bij de kinderen en daarnaast kunnen zij trots aan hun ouders laten zien wat ze hebben gemaakt, geleerd of gedaan.

Kinderen hebben veel plezier in thematisch werken. Het is een succesvolle manier om de sociale, motorische en cognitieve vaardigheden van kinderen te stimuleren.

Door de thematische aanpak verdiepen kinderen zich echt in een onderwerp en vergroten ze hun kennis van de wereld. Er is ruimte voor onderzoeksactiviteiten binnen het thema. Bij het thema natuur planten de kinderen bijvoorbeeld zaadjes en onderhouden zelf hun tuintje waarbij ze ervoor zorgen dat er regelmatig gewaterd en gewied wordt. Ook onderzoeken ze de groei en welke insecten er zijn en voegen dat toe aan het spel. Thematisch werken zorgt voor betrokken kinderen, betekenisvolle thema’s en geeft ruimte voor onderzoekend en ontwerpend leren.

* Een activiteit wordt altijd zo opgezet dat kinderen van verschillende ontwikkeling-niveaus ermee kunnen werken.

Slide We hebben nog enkele plekken beschikbaar RONDLEIDING AANVRAGEN BEREKEN NETTO BIJDRAGE DIRECT INSCHRIJVEN

Slide We hebben nog enkele
plekken beschikbaar
NETTO BIJDRAGE BEREKENEN DIRECT INSCHRIJVEN RONDLEIDING AANVRAGEN

.